Gebroeders Leysner krijgen 3 wedstrijden schorsing

Zaterdag heeft het Tuchtcollege van de SVB de zaak van de Santos-spelers, de gebroeders Leysner, behandeld. Het ging hier on Gerold en Roger Leysner. Deze twee heren hebben zich schuldig gemaakt aan twee ernstige feiten. Aan Roger werd bedreiging van de arbiter en gebruik van ongebruikelijke taal ten laste gelegd, terwijl aan Gerold bedreiging van de arbiter ten laste werd gelegd. Arbiter Earl Banjo was niet aanwezig. Hij was verhinderd. Banjo was er wel woensdag, toen de zitting naar zaterdag werd verschoven. Wedstrijdinspecteur George Cameron was er wel.
De speler Roger zegt dat hij nooit de arbiter met de dood heeft bedreigd. Ik heb alleen “mo were you ede baka plei” gezegd en verder niets meer. Aan hem werd een straf van 4 wedstrijden en een geldboete van SRD 50 geëist. Gerold ontkent ook dat hij de arbiter met de dood heeft bedreigd. Cameron zegt dat “un na wan boeler, we kon foeroe moni ja” de letterlijke woorden zijn van Gerold. Het Tuchtcollege vroeg aan Cameron waarom men geen aangifte heeft gedaan bij de politie als Gerold bedreigd had.
Gerold verklaart dat de bedreigende woorden niet van zijn mond zijn gekomen. Iemand anders heeft dit gezegd. De trainer en een bestuurslid van Santos bevestigen wat Gerold zegt. Toen vroeg het Tuchtcollege van wie het wel gezegd heeft. Hierop kon de Santos-afvaardiging geen antwoord geven. Tegen Gerold werd toen een straf van 5 wedstrijden en een geldboete van SRD 50 geëist.
Na beraadslagingen heeft het Tuchtcollege aan Roger en Gerold Leysner beiden een straf van 3 wedstrijden en een geldboete van SRD 50 opgelegd

error: Kopiëren mag niet!