FB aur BB ka madja weer uitverkocht

Het toneelstuk Facebook aur Blackberry ka madja op het Bomastarveld was afgelopen zaterdag wederom uitverkocht.  Jongerenvereniging Rahmalbuiten heeft intussen al 9 succesvolle optredens achter de rug in Nickerie en Paramaribo. Het stuk is geschreven door Prediep Dodah. Onze groep bestaat al ongeveer 23 jaar, maar na een rustperiode zijn we op verzoek van velen weer begonnen met toneelopvoeringen. Het stuk Facebook aur Blackberry ka madja heb ik geschreven uit gebeurtenissen in het hedendaagse leven. De jongeren tegenwoordig hebben minder respect voor ouderen. Ze zijn de hele dag bezig met hun blackberry en op Facebook. Met het stuk wil ik aangeven dat jongeren naar school moeten gaan om iets te bereiken in hun leven. Zo ook in het toneel is een 16-jarig meisje vroeg getrouwd en kreeg alleen maar problemen bij haar schoonouders. Ze was jong getrouwd en kon niet koken, had de school afgehaakt. Ze komt weer terecht bij haar ouders die haar verwijten. Uiteindelijk wil ze zelfmoord plegen, maar dan beseft ze dat door zelfmoord te plegen ze de problemen niet oplost. Ze start dan vanaf dat moment met een nieuw leven. Dodah zegt mijn boodschap luidt: Jongeren toon meer respect, ga naar school en zelfmoord is nooit de oplossing voor iets. Het doet mij goed dat veel ouders met hun kinderen de opvoeringen bezoeken. Ik wil ze hierbij bedanken voor hun volle ondersteuning. Natuurlijk ontbreekt de komedie en Hindostaanse cultuur zeker niet in deze natak. Jongerenvereniging Rahmalbuiten bestaat uit de volgende 10 leden: Prediep Dodah, Jeetendra Ladi, Anand Ramdien, Kiran Bisessar, Winay Dhanpat, Sandra Kalidien, Jamita Moektimissier, Radhima Raghoebarsingh, Nirmala Nakched en Swasti Raghoebarsingh. Op 31 maart zal het stuk weer op de planken gaan in Pad van Wanica op Subhaskermisterrein. De groep wil nog 2 of 3 optredens geven, waarna ze naar Nederland vertrekken voor 2 weken. Ze zullen 6 shows weggeven. Als we terugkomen dan starten we meteen met een nieuw toneelstuk. Het verhaal is al geschreven, dus men kan nog veel meer van ons verwachten, zegt Dodah tot slot.

error: Kopiëren mag niet!