President Bouterse: ‘Suriname heeft een “Van Loon” gevonden’

President Desi Bouterse noemde niet een moment de naam van Ruben Rozendaal, maar een ieder wist over wie hij het had toen hij zei dat Suriname ook een “Van Loon” heeft gevonden.  Bouterse sprak over  “Van Loon”  en een “Judas” gistermiddag op het plein tegenover een ongeveer duizendkoppige menigte.
Bouterse zei dat het Nederland niet is gelukt om uit de anonieme getuige iets zinnigs te halen over een vermeend drugstransport naar Nederland. Uiteindelijk lukte het hun om een zekere Patrick van Loon te laten getuigen tegen Bouterse. Later zou blijken in ruil voor strafvermindering.  “Van Loon had nog niet gesproken of de rechter had al een straf  bepaald’, zei Bouterse.
De president vertelde de uitzinnige menigte niet alleen over Van Loon, maar vergeleek Rozendaal met een “Judas”.  ‘Je hebt altijd een Judas.  Zo lang de aarde bestaat, heb je een Judas die voor een bordje linzensoep kan worden omgekocht. Ik benne benieuwd.’ Intussen heeft Rozendaal in de rechtszaak verklaard dat Desi Bouterse persoonlijk Cyrill Daal en Surindre Rambocus heeft doodgeschoten.
 
In de Bijbelse geschiedenis is Judas de persoon die Jezus Christus verraadde. Wat daarna gebeurde, is bekend. Bouterse vergelijkt Rozendaal met “Judas”. In de huidige woordenboeken staat Judas voor een persoon die verraad pleegt. Als het woord ‘verraad’ wordt opgezocht, staat er “ontrouw”. Het komt erop neer dat Rozendaal, Bouterse ontrouw is geweest.

error: Kopiëren mag niet!