Jeugdvertegenwoordigers op bezoek bij minister Juspol

Een delegatie van het Jeugdparlement heeft gisteren een officieel kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Justitie & Politie (Juspol), mr. Martin Misiedjan.  Voor de minister was het een eer deze progressieve jonge Surinamers op zijn kabinet te ontvangen.  Hierbij heeft de bewindsman een korte uiteenzetting gegeven van de taakstelling van het ministerie. Er is met de jeugdvertegenwoordigers van gedachte gewisseld over de bijdrage die het  Jeugdparlement in het werk van Justitie & Politie kan leveren. Volgens de minister kan er met de jongeren veel gedaan worden op het gebied van bijvoorbeeld verkeersveiligheid, bestrijding van de criminaliteit alsook huiselijk geweld.
Minister Misiedjan meent dat het Jeugdinstituut  een goede ondersteuning kan zijn in het kader van de positieve gedragsverandering van de Surinaamse jeugd. Voorzitter Derryl Boetoe, ondervoorzitter Praathna Sital, 1ste  plaatsvervanger Miguella Huur en griffier Nationaal Jeugdinstituut Saskia Wip hebben duidelijk laten blijken dat dit bezoek een stap is naar een nauwere samenwerking met het ministerie. Ook het ministerie is door de delegatie geïnformeerd over de werkzaamheden. Hierna zijn er afspraken gemaakt om invulling te kunnen geven aan een productieve samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!