Guanini wint topper van Inter Kaja

De eerste topper in de finaleronde van de competitie bij de WSO werd donderdagavond gespeeld. Tegenover elkaar stonden de ploegen van Guanini en Inter Kaja, beide kampioenskandidaten. Na een 0-0 ruststand won Guanini met 1-0. Nelson Vorswijk scoorde in de 53ste minuut het gouden doelpunt. Guanini speelde de laatste 10 minuten met 10 man, daar Radjen Banai de rode kaart kreeg (2x geel). Door deze overwinning staat Guanini nu samen met Real Kaja aan kop met 4 punten uit 2 partijen. Inter Kaja zit in de staartgroep met slechts 1 punt uit 2 partijen. De andere wedstrijd donderdag ging tussen Tandu en Slee Juniors. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd ook in een 1-1 gelijkspel. Cerezo Bodjie opende de score voor Slee Juniors, Guno Asoiti maakte gelijk in de 44ste minuut.
Woensdagavond won Jaw Jaw met 5-1 van Tjapanda door goals van Donovan Dieko, Ovanjie Mando, Charleton Finisie en Urvan Dieko (2x). Voor Tjapanda redde Cyruc Mando de eer. Real Kaja versloeg Bermuda met 3-2, na een 0-1 achterstand bij rust. Olton Palang zette Bermuda op 1-0, waarmee er gerust werd. Stuward Adjako maakte meteen in de tweede helft gelijk voor Real Kaja en gaf ze in de 70ste minuut een 2-1 voorsprong. Palang scoorde in de 73ste minuut de gelijkmaker voor Bermuda. Het was Kelvin Juliaans die in de 83ste minuut het winnend doelpunt maakte voor Real Kaja uit een penalty.
De competitie wordt zondag voortgezet met 5 wedstrijden. Om 10.00 uur Lawa VIP – Sunny Point, 12.00 uur Jaw Jaw – Real Kaja, 14.00 uur Tjapanda – Guanini, 16.00 uur Slee Juniors – Inter Kaja en om 18.00 uur Bermuda – Tandu.