Nieuwe bondscoach volgend week bekend

De nieuwe bondscoach van de nationale seniorenvoetbalselectie wordt hoogstwaarschijnlijk volgend week bekendgemaakt. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) moet een keuze maken uit twee coaches die voorgedragen zijn door technisch directeur Kenneth Jaliens. SVB-voorzitter Louis Giskus vertelt aan Dagblad Suriname dat er nog geen keuze gemaakt is uit de twee trainers.
‘We willen niet alleen de bondscoach van de seniorenselectie kiezen, maar tegelijk ook die van de U-17- en U-20-selectie. De SVB wil in een keer het hele pakket nemen. Daarom kunnen we nog niet een van de twee heren van de A-selectie afwijzen. Want misschien is een van ze niet goed bevonden voor de A, maar wel goed genoeg om de U-17- of U-20-ploeg te leiden’, geeft Giskus aan. De bedoeling was om deze week de bondscoaches voor te stellen aan het publiek, maar dat zal niet lukken. ‘Er moet rekening gehouden worden met de schema’s van de kandidaten, want die zijn nog verbonden aan andere ploegen en hebben ook hun werk. Daarom verwachten we dat het volgend week zover is’, zegt de SVB-topman. Wie de twee kandidaten zijn, is vooralsnog niet bekend.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!