Nieuw bondsgebouw SVB eind maart af

Het nieuwe bondsgebouw van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal eind maart door de aannemer opgeleverd worden. Dat is het streven van de bouwvakkers. Wat begon als een renovatie, is intussen aangepast en verworden tot een geheel nieuw gebouw. SVB-voorzitter Louis Giskus zegt dat gaandeweg de verbouwing er steeds meer werken bijkwamen, totdat we bijna over een gloednieuw bondsgebouw zullen beschikken. De werkzaamheden zijn onderdeel van het US$ 400.000 kostend project, welke door de Fifa gefinancierd wordt. In dit project hoort ook de renovatie en herinrichting van het Emile de Lafuente Sportcomplex. Met de bijwerken en extra werkzaamheden zullen de kosten van dit project flink oplopen. Deze moeten opgebracht worden door de SVB.
‘De aannemer wil met de bijkomende werken eind maart het gebouw opleveren. Maar dan is het nog niet functioneel. Het gebouw moet nog ingericht en aangekleed worden, wat niet op de begroting van de renovatie staat. De SVB zal dit zelf moeten betalen. Er komen voor de grote ramen nog rolluiken, die nog aangeleverd moeten worden. De leverancier moet nog bepaalde hulpstukken van de ijzeren rolluiken laten invoeren. Dat gaat zeker een maand duren’, vertelt Giskus.
‘Hiernaast wil de SVB ook het erf voor het gebouw mooi maken. Betegelen gaat niet meer lukken. Verder krijgt het geheel een ijzeren omrastering. We willen niet te grote schulden maken, maar het gebouw moet toch representatief zijn’, geeft Giskus aan. De meerkosten worden op dit moment door de architect ingecalculeerd.
Voor wat betreft de werkzaamheden op het Emile de Lafuente Sportcomplex geeft Giskus aan dat alle ramen van het multifunctionele gebouw vervangen zijn. ‘De kozijnen waren van hout en alles was verrot. Om deze te vervangen heeft het ons heel veel gekost, meer dan we in eerste instantie begroot hadden. Het gebouw is opnieuw geschilderd, de afwatering is aangepakt en het terrein is betegeld’, zegt Giskus.

error: Kopiëren mag niet!