Coalitie had wankelend draagvlak in huishoudelijke vergadering

De oppositie eiste op een bepaald ogenblik om het wel of niet behandelen van de initiatiefwet om de  Amnestiewet te verruimen in stemming moest worden gebracht. Jenny Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), schorste de vergadering. Volgens parlementariërs durfde de voorzitter het wetsvoorstel niet in stemming te brengen, want de fracties van de Volksalliantie en A- Combinaties hadden duidelijk laten blijken dat zij meer tijd nodig hebben om met hun achterban in overeenstemming te komen.  Zo moet de VA nog vergaderen met haar achterban. Ook Ronnie Brunswijk wil dat doen.
Tijdens de schorsing werd het Reglement van Orde geraadpleegd. Daaruit bleek dat bij elk initiatief de DNA een commissie van rapporteurs (cvr) moet instellen. De voorzitter bracht dit te berde en veegde daarmee een eventuele stemming van de tafel.
Tijdens het noemen van de namen van personen die in de cvr zitting moeten nemen, werd op den duur Hugo Jabini’s naam opgeroepen. Het lid keek verbouwereerd rond. Hij had nooit kunnen bevroeden dat hij ongevraagd deel zou uitmaken van de cvr. Uiteindelijk bestaat de cvr overwegend alleen uit leden uit de MC-fractie. De oppositie plaatste twee leden uit protest. Hun opdracht is om alles in het werk te stellen dat dit wetsontwerp niet in behandeling wordt gebracht.
In de commissie van rapporteurs zitten Theo Vishnudatt, Rabin Parmessar, Hugo Jabini, Oesman Wangsabesari, Henk Ramnandanlal, Guno Castelen en Radjkoemar Randjietsing.

error: Kopiëren mag niet!