Oostburg wint, Burleson speelt remise

Marcel Oostburg doet het momenteel heel goed in het US Opendamtoernooi. In een zwaar bezet toernooi heeft hij na zijn verlies in de eerste ronde, de andere twee wedstrijden gewonnen. In de eerste ronde verloor hij van de Russische Internationaal Grootmeester (GMI) Murod Amrillaev. In de 2de ronde won hij van de Rus Andrey Gaydukov, terwijl in de 3de ronde Osie te sterk was voor de Senegalees Adama Gueye. Met 4 punten staat hij net onder de koplopers.
De andere Surinamer die meedoet aan de US Open is landskampioen Internationaal Meester (MI) Guno Burleson. In de 1ste ronde won Burleson van de Nederlanders Leeroy Langerak, in de 2de speelde hij remise tegen de Amerikaan Robert Capriata, terwijl in de 3de ronde hij punten liet liggen tegen de Trinidadiaan Dickson Maughn door remise te spelen. Burleson heeft ook 4 punten weten te vergaren.
In de 3de ronde was er ook een topper, die ging tussen de 70-jarige Amerikaan Alexander Mogyljanski en de Rus Amrillaev. Deze partij eindigde in een remise. Op dit moment zijn er 9 dammers die de eerste plaats delen.

error: Kopiëren mag niet!