Ne Waza judotoernooi komende week

De Surinaamse Judofederatie (SJF) organiseert op zondag 25 maart haar eerste toernooi voor dit jaar, welk wordt gehouden op het Indra Majusportcomplex vanaf 10 uur ‘s morgens. Het gaat om het Ne Waza toernooi dat nu voor de 2de keer wordt gedraaid. Bij dit toernooi wordt het accent gelegd op ‘vechten’ op de grond volgens de bestaande judoregels. Dit betekent dat de vechters moeten proberen elkaar uit te schakelen op de grond, er is dus geen sprake van gooien, maar juist door middel van een houdgreep, een armklem of een verwurging. Het niet vechten volgens de judoregels zal leiden tot disqualificatie. Dit toernooi is ontstaan vanuit het idee om vooral de jeugd te interesseren dit onderdeel van judo ook toe te passen in wedstrijden. De reden hiertoe is dat binnen het judogebeuren het grondwerk wordt verwaarloosd, omdat het wat meer technisch inzicht vergt en een dosis uithoudingsvermogen. Bij Ne Waza zijn er in feite geen flamboyante werptechnieken waarbij tegenstanders sierlijk en letterlijk de lucht in worden gesmeten. Zelfs op grote internationale toernooien proberen judoka’s de strijd liever staand te beslechten in plaats van op de grond. De SJF wil met dit Ne Waza toernooi alle actieve judoka’s eraan herinneren dat middels grondwerk tegenstanders ook uitgeschakeld kunnen worden. Immers zijn grondwerktechnieken ook een verplichting bij alle bandexamens. Aan dit Ne Waza toernooi nemen vechters van 5 judoscholen deel te weten St. Jigoro Kano, St. Tatami, Awaroep Wape, Chritophorus Internaat en Jigo Tai en vechters van Brazilian Jiu Jitsu Suriname o.l.v. Rupert Karsters. Het vorige jaar eindigde St. Jigoro Kano op de 1 ste plaats met 12 goud en St. Tatami op de 2de plaats met 6 goud. BJJSuriname eindigde op de 3de plaats met 1 zilver. In totaal hebben zich ruim 60 vechters ingeschreven die verdeeld zijn in 23 categorieën. De inofficiële weging is van 08.00-09.00, terwijl de officiële weging van 09.00-09.30 is. De teach-in wordt vandaag gehouden om 20.00 u in het Jeugdcentrum.
 

error: Kopiëren mag niet!