Vp draagt PLO op calculatie in te dienen

Vicepresident Robert Ameerali zal vrijdag aanstaande met het bestuur van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) in gesprek treden naar aanleiding van de prikactie die de bushouders vorige week hadden gevoerd. De PLO-leden zijn woest over de achterhaalde brandstofcompensatie die de regering aan hen betaalt. De PLO heeft eind vorig jaar een voorstel ingediend voor tariefsaanpassing en gedeeltelijke subsidie. Voorzitter John Mahadewsingh zegt aan Dagblad Suriname dat zijn organisatie van de vicepresident de opdracht heeft gekregen een calculatiemodel in te dienen dat het eerder gedane voorstel moet onderbouwen. De PLO-topman zegt dat dit vrijdag zal gebeuren. De ontevreden bushouders vinden de subsidie van SRD 1,25 per liter niet meer toereikend om de toenemende exploitatiekosten te doen. Zij willen subsidieverhoging of een gedeeltelijke verhoging op het tarief. Een stadsrit op een PLO-bustraject is nog SRD 1,25.

error: Kopiëren mag niet!