Nederlandse studenten voor uitwisselingsprogramma in Suriname

Een groep Nederlandse studenten van de Sint Gabriel Middelbare School waren onlangs op bezoek in Suriname. Zij hebben gedurende twee weken deelgenomen aan een uitwisselingsprogramma. Het doel hiervan was om onderling van elkaar te leren, met elkaar te communiceren en van gedachten te wisselen over allerhande zaken. De 20 Nederlandse studenten zijn met 5 begeleiders afgereisd naar Suriname.
In de voorbije dagen hebben zij enkele sociale projecten in Paramaribo bezocht. Zij brachten samen met de scholieren van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap (HHS) te Lelydorp een bezoek aan de sportvereniging SC Altona aan de Altonaweg. De vrouwenvereniging Altona maakte deze dag mogelijk in samenwerking met de VOC Vrouwenorganisatie. De studenten uit beide landen hebben samen aan sport en spel gedaan. De studenten van de HHS vergastten de studenten uit Nederland met een toneelopvoering. Daarnaast is er een pottenbakken-demonstratie verzorgd door de pottenbakker Rudi Wagiso. De studenten mochten meedoen met de pottenbakker. Ook werd er een demonstratie gegeven door Ringo Winjosentono en Elvis Amatsentono over mandenvlechten. Hauke Wierrept mocht het ook bij de pottenbakker proberen. Hij zegt van Suriname te houden en wil zeker weer met vakantie terugkeren. Hij vindt de mensen in Suriname lief en vriendelijk.
Heid Gerald, een van de begeleiders, vindt het een prachtige ervaring. Hij is wel van mening dat  de Surinaamse studenten best wel wat mondiger mogen zijn. Behalve het bezoeken van scholen is de groep ook naar het binnenland afgereisd.

error: Kopiëren mag niet!