Gouden huwelijk voor echtpaar Satiman

Paimin Satiman en Joeminem Karijodikromo vierden afgelopen zaterdag hun gouden huwelijk in aanwezigheid van familieleden, kennissen en vrienden te Lelydorp. De nu 69- jarige Satiman en de 68- jarige Joeminem traden respectievelijk op  18-  en 17-jarige leeftijd  in het huwelijksbootje. Volgens het echtpaar was het liefde op het eerste gezicht. Satimin woonde aan de Nieuw Weergevondenweg. Op een dag reed hij op  zijn Kawasaki 125cc motorfiets op de Indira Gandhiweg. Op een gegeven ogenblik zal hij een mooie dame achter een poort staan. Zijn hart maakte een sprongetje, maar inmiddels was hij haar al voorbij. Hij kon niet verder, zonder haar gesproken te hebben. Hij keerde terug en stopte voor haar poort. Zo maakte hij kennis met zijn echtgenote. Hij trok de stoute schoenen aan en vroeg de oma van Joeminem naar haar hand.  Haar moeder heeft zij nooit gekend, omdat die haar heel vroeg was komen te ontvallen. Er bloeide een heel mooie liefde uit deze relatie. Het koppel besloot om samen te wonen en na een jaar traden zij in het huwelijk. Het echtpaar is gezegend met 6 kinderen, 10 kleinkinderen en 17 achterkleinkinderen.
Karijodikromo moest op haar vijftiende al werken. Zij werkte als verkoopster bij Soda Fountain. Toen de kinderen er eenmaal waren, nam zij de zorg van hen op zich. Haar echtgenoot werkte als meubelmaker sinds zijn achttiende. Na het huwelijk was hij werkzaam bij BEM. Na enkele jaren keerde hij terug naar zijn oud beroep. Op zijn 23ste trad hij in dienst bij de Suralco.
Satiman Paimin zegt nooit spijt te hebben gehad van zijn huwelijk met Karijodikromo. Het is een heel mooi huwelijk, met de nodige ups en downs. Aan de toekomstige echtparen geven zij mee om heel veel geduld te hebben in het huwelijk. Belangrijk is dat partners vergevingsgezind zijn. Ook betrouwbaarheid is een van de sleutels van een goed en gelukkig huwelijk.

error: Kopiëren mag niet!