Mulo Latour-directeur Alendy: ‘Zij zag dit al aankomen’

 ‘Het is een smartelijk en groot verlies. We hebben zo een drie jaren heel prettig met haar samengewerkt. De arbeid die zij verricht heeft, hebben wij ook zeer gewaardeerd. Ze probeerde steeds meer en meer het resultaat van de leerlingen te verbeteren. Ik als directeur kon ook altijd een beroep op haar doen. Haar kundigheid, geduld en loyaliteit zullen wij vooral missen.’ Woorden van een terneergeslagen Caprino Alendy, directeur van Mulo Latour, gisteren. De op zondag vermoordde Ursila Peroti was als tekenleerkracht verbonden aan genoemde voj – school. Volgens Alendy zal haar plaats moeilijk gevuld kunnen worden. Peroti verzorgde in alle 20 klassen van de school les. ‘Ze had een volle week en met het tekort aan tekenleerkrachten weten wij voorlopig niet hoe wij dit zullen opvangen. Het wordt een hele puzzel om iemand op haar plaats te vinden.’
De schooldirecteur betreurt het ten zeerste wat mevrouw Peroti is overkomen. ‘Zij zag dit al aankomen. Daarom zocht zij hulp in de richting van de politie en het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Ze heeft op tijd aan de bel getrokken. Ze heeft die steun niet gevonden. Had zij de steun gevonden en was die meneer afgezonderd van haar, dan zou het niet zo ver zijn gekomen. Het is niet alleen gebleven bij haar, maar ook haar zus en nichtje zijn meegenomen in deze.’ Alendy vertelt dat het donderdag of vrijdag moet zijn geweest dat Peroti aanklopte bij hem op kantoor en hem vertelde dat haar concubaan in de buurt van de school haar opwachtte. Hij had een dolk bij zich. Ze wilde het laatste lesuur vrij zijn om te gaan naar de politie. Ik gaf haar het laatste lesuur vrij en ze is inderdaad naar de politie gegaan om weer een aanklacht in te dienen. Daar zij op Livorno woonde, moest zij gaan naar de politie van dat ressort. Mulo Latour is op steenworp afstand van politie Latour. ‘Ik heb het gevoel dat er niet adequaat en snel is opgetreden tegen deze man.’ Alendy zegt op een vraag van Dagblad Suriname van oordeel te zijn dat de verschillende actoren gefaald hebben. ‘Anders was het niet tot een escalatie gekomen.’ Volgens Alendy moeten, om dergelijke escalaties te voorkomen, oude wetten en instituten die niet meer werken, hernieuwd worden.
Directeur Alendy had gistermorgen vroeg eerst een gesprek met zijn lerarenteam en daarna met de leerlingen. ‘Ik heb de leerkrachten aangemoedigd om door te gaan met het werk en de leerlingen heb ik gezegd om de goede dingen van juffrouw Peroti vast te houden en verder mee te nemen in hun leven en studie.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!