Blunder Zebeda kost WBC tweede plaats

De ploeg van WBC had de tweede plaats in de SVB-hoofdklasse kunnen innemen, was het niet dat doelman Andre Zebeda zwaar in de blunder ging tegen SV Transvaal. Verdediger Marlon Felter speelde de bal terug op Zebeda. Deze mistte de bal totaal bij het wegwerken en trapte lucht. Transie-aanvaller Jurmy Blokland moest alleen intikken in het lege doel en dat deed hij ook (1-0). Toch kwam WBC voor rust op 1-1, toen Vangelino Sastromedjo in het gebied de bal kapte en vervolgens inpegelde (1-1). In deze tweede helft kon WBC de winst alsnog pakken, maar dat lukte helaas niet.
Door dit gelijkspel blijft WBC op de derde plaats, weliswaar staan ze nu samen met nummer 2 Inter Moengo Tapoe met 23 punten elk. Koploper is Robinhood met 11 punten voorsprong op ze. De topscorer momenteel in de Hoofdklasse is Romeo Jomena van Robinhood met 10 goals. Giovanni Waal (Robinhood) en Ulrich Reding (Boskamp) hebben er elk 9 doelpunten gescoord.