Oom ontkent ontucht met nichtje

De 50-jarige Patrick L. ontkent in alle toonaarden zijn minderjarig nichtje seksueel te hebben betast. “Ik beschouwde het meisje als mijn eigen dochter”, gaf de verdachte aan. Het slachtoffer is een dochter  van de jongere broer van zijn echtgenote. De vader van het meisje is een alcoholist, daarom hadden de verdachte en zijn vrouw besloten om de zorg van de twee kinderen op zich te nemen. Het meisje woonde bijkans 3½ jaar samen met haar jongere broer bij de verdachte in. Nadien zijn de kinderen samen met hun grootmoeder in een ander huis op het zelfde erf gaan wonen. Volgens verklaring van de grootmoeder bleef het meisje elke keer na school achter bij de verdachte. Dit was de reden waarom de grootmoeder niet tot het meisje sprak. Ze was niet gehoorzaam. De grootmoeder wilde niet hebben dat het meisje bij de verdachte moest gaan op momenten dat hij alleen in huis was.
Op een dag kwam het meisje huilend bij oma en beweerde zich van kant te zullen maken. Zij wilde zelfmoord plegen. De grootmoeder bracht het meisje naar een arts en daar bleek dat er met een vinger in haar geslachtdeel was gepenetreerd. Op de afgelopen zittingen deed het meisje haar relaas aan de rechter. Zij was erg bang voor de verdachte. De verdachte riep haar in zijn woning om seksuele handelingen te verrichten. Om de rechter te overtuigen, vertelde het meisje dat de oom ‘boegroes’ heeft in zijn geslachtsdeel. Ook gaf het meisje heel gedetailleerd aan welke kant de boegroes aanwezig waren. De verdachte beweerde dat het meisje haar tijdens het baden naakt had gezien. Ook legde Patrick uit dat het slachtoffer het gehoord  zou hebben toen zijn zus op visite was en de verdachte hierover werd geplaagd. De magistraat stelde deze zaak uit naar 13 april. Patrick blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!