Ideeënwedstrijd voor voorstellen duurzame Energietechnologieën

Ideas is een energie-innovatiewedstrijd. UKAID (een afdeling van International Development DFID), GVEP International, Zuid Korea en de Inter-American Development Bank (IDB) zijn gestart met deze wedstrijd ter ontwikkeling van vernieuwde ideeën om energie-efficiëntie te verbeteren en de toegang tot uitbreiding van hernieuwbare energie in het Caribisch gebied te bevorderen. Ideas is gelanceerd in februari 2009, waarbij er aanvragen van meer dan 1.000 deelnemers zijn ontvangen. In totaal werden toen 26 winnaars geselecteerd. De tweede fase van Ideas werd gelanceerd in september 2011. Uit de meer dan 700 aanvragen zijn toen 15 winnaars geselecteerd.Op 15 februari heeft de lancering van Ideas Energie Innovatie Contest voor het Caribisch gebied plaatsgevonden.
De wedstrijd “Wat is uw slim idée?” heeft tot doel om vernieuwde oplossingen van energieproblemen met lokale of regionale voordelen aan te dragen, werkgelegenheid te creëren en broeikasgassen uitstoot te verminderen. Award-winnaars ontvangen een bedrag tot US$ 200.000 alsook technische en zakelijke ondersteuning om hun project uit te voeren of hun ideeën verder uit te werken.
Individuen, bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in het Caribisch gebied worden uitgenodigd voorstellen te doen met de focus gericht op adoptie, innovatie, assimilatie, ontwikkeling en overdracht van technologieën in hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, het tegengaan van klimaatverandering en fossiele brandstofsubstitutie. Aanvragen moeten vóór 30 april 2012 elektronisch in het Engels, Spaans of Frans worden ingediend. Details en begeleiding zijn beschikbaar op www.iadb.org/ideas. De winnaars worden bekendgemaakt op 15 juli 2012.

error: Kopiëren mag niet!