Castelen: ‘We hebben geen enkele intentie om kwaad te doen’

Voorzitter Ettiree Castelen van het Landbouw Coöperatief  Platform GA zegt aan Dagblad Suriname dat hij en zijn organisatie geen enkele intentie hebben om wie dan ook kwaad te doen. ‘Integendeel hebben wij gezegd dat als je niet meer mee wilt doen, jij je gestorte geld terugkrijgt. De actie die tegen mij wordt genomen, vind ik daarom volkomen onterecht. De ongerustheid van deze mensen vind ik onterecht.’ Castelen, de geestesvader  van het woningbouwproject Sinabo in het district Commewijne, wordt door enkele personen die gelden hadden gegeven aan de stichting voor een perceel en huis, ervan beschuldigd hen te hebben opgelicht.
Via het tv-programma 1 voor 12 maakte Inez Kenton de vorige week bekend voor een bedrag van SRD 7.300 te zijn opgelicht door Castelen. ‘Na de uitzending van 1 voor 12 de vorige week meldden zich nog twintig benadeelden aan op ons kantoor’, zegt 1 voor 12 – directeur Louis Vismale. Het bedrag van al deze mensen opgeteld, komt neer op een totaal bedrag van Euro 48.000. De verhalen van de mensen zijn allemaal identiek. Elk van de benadeelden blijkt grote geldsbedragen te hebben afgestaan aan Castelen of dan wel gestort te hebben op rekeningen van zijn stichting. Thans blijkt ook dat vanuit Nederland personen door ene mevrouw R.M., die zich uitgeeft als tussenpersoon van de stichting, te zijn opgelicht. Het betrof in deze stortingen om in aanmerking te doen komen voor een sleutelklare woning te Sinabo
Ivette Kersenberg-Cotino deed ook haar verhaal . Zij gaf aan zij in eerste instantie Euro 3000 aan R.M. had afgestaan en aan Castelen Euro 1.200 doch dat zij nooit over de beloofde woning heeft kunnen beschikken. Meriam Gezius zegt SRD 28.000 armer te zijn geworden. Met Gezius heeft Castelen thans een betalingsovereenkomst via de notaris laten opmaken, waarbij de terugbetaling door de voorzitter van de coöperatie binnen 31 maanden moet zijn geschied. Het echtpaar Blijd heeft SRD 20.800 gestort op de rekening van de stichting. ‘Elk van deze personen krijgen via de notaris hun geld terug’, zegt de voorzitter.  Landbouw Coöperatief  Platform GA is volgens Castelen een organisatie die investeert. De gelden die gestort zijn op de rekening van de stichting zijn steeds geïnvesteerd in het woningbouwproject. ‘Als de mensen niet langer kunnen wachten, zullen wij ze maar uitbetalen.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!