Besluit Wongsoredjo verrast Soemita

KTPI- voorzitter  Willy Soemita is zeer verrast over de stap die de KTPI-parlementariër uit Nickerie, Refano Wongsoredjo, heeft genomen. Hij heeft in een schrijven aan parlementsvoorzitter Jenny Simons aangegeven om net als de in ongenade gevallen ondervoorzitter, Oesman Wangsabesari, een eigen fractie in het parlement te vormen. De KTPI heeft door de overstap van beide parlementariërs geen onderhandelingspositie meer in de coalitie.
Soemita zegt dat ook hij net als anderen de stap van Wongsoredjo via de media heeft vernomen. De parlementariër heeft het bestuur nooit gekend in zijn besluit. De partij is nog niet officieel op de hoogte gebracht. De voorzitter weet niet wat de beweegreden zijn geweest van Wongsoredjo om uit de KTPI te stappen. Het vormen van een eenmansfractie is geen gezonde ontwikkeling voor de partij, vindt hij.
Soemita zegt dat de partij er alles aan zal doen om in dialoog te treden met de parlementariër. “Indien er problemen zijn, dan zullen wij zoveel mogelijk oplossingsmodellen proberen aan te dragen.” Volgens Wangsabesari heeft Wongsoredjo deze stap genomen, omdat hij zich niet meer verantwoordelijk voelde voor het beleid dat de bewindsman van RGB voert. De  vele grondproblemen in het rijstdistrict werden teveel voor de parlementariër. Hij zou dit hebben besproken met Soemita en de RGB-minister, maar kreeg geen luisterend oor. Soemita zegt dat indien dit het geval is, zij bereid zijn om naar de problemen te luisteren en oplossingen aan te dragen.
Het besluit van Wongsoredjo wordt betreurd door  de partijvoorzitter. Hij staat nog steeds open voor dialoog.

error: Kopiëren mag niet!