Eddie Jozefzoon: ‘Klinkklare onzin’

Eddie Jozefzoon, topadviseur van president Desi Bouterse, heeft geen belangstelling om minister van Onderwijs en Volksontwikkeling te worden. ‘Klinkklare onzin’, noemt hij die geluiden. ‘Jozefzoon heeft er geen belangstelling voor en ik wil het ook niet hebben, dat is mijn antwoord.’ De man heeft geen idee vanwaar die geluiden komen. Hij denkt dat het waarschijnlijk iets met zijn taak als hoofd van de taskforce ‘Onderwijs’ heeft te maken. ‘Ik ben pedagoog en filosoof en leid de taskforce voor onderwijs, misschien zou dat de reden kunnen zijn.’
Ook de geluiden als zou minister Alice Amafo binnenkort aftreden, noemt Jozefzoon klinkklare onzin. ‘Er is nog niets bekend. Ik doe niet mee aan al die speculaties.’ Als Dagblad Suriname Jozefzoon vraagt hoe de toekomst van Amafo eruit ziet, zegt hij: ‘U zult het de komende tijd horen. De president is nu bezig met een reshuffling en we moeten hem de gelegenheid geven om dat werk te doen.’
De krant voerde het gesprek op de parkeerhaven van het kabinet van de president. Tijdens dit kort onderhoud komt vicepresident Robert Ameerali aangelopen. ‘Pe i ben de. Unu suku yu ala sey  (Waar was je? We hebben overal naar je gezocht)’, roept Ameerali naar Jozefzoon. De topadviseur van de president antwoordt dat ook hij de vp probeerde te bellen. Ze lopen daarna samen naar binnen.

error: Kopiëren mag niet!