Politie waarschuwt de gemeenschap tegen oplichters

 De afgelopen dagen heeft de afdeling Fraude aangiftes binnengehad van personen die zijn opgelicht door personen die aangeven dat zij op het domeinkantoor werkzaam zijn. De slachtoffers zijn gebeld door personen of iemand die zich voorstelde als te zijn Marto, Pawiro of Ragoenath. Voorts gaf deze persoon de slachtoffers door dat hun grond- of perceelaanvraag is afgekeurd en dat hun aanvraag alsnog goedgekeurd kon worden indien zij een bepaald bedrag wilden betalen. Wanneer de slachtoffers akkoord gingen met het voorstel werd een taxi naar hun woning gestuurd om het geld af te halen. Het politieonderzoek tot nu toe heeft naar voren gebracht dat de oplichter(s) telefonisch contact hield met de taxichauffeurs tot dat die weer op hun standplaats waren. Daarna stuurde hij iemand naar de chauffeur om het geld op te halen. Een persoon is al aangehouden in verband met deze zaak. De politie vermoedt dat er waarschijnlijk nog meer slachtoffers zijn gemaakt dan degenen die reeds aangifte hebben gedaan. Zij die alsnog aangifte willen doen, mogen in contact treden met de afdeling Fraude van de politie op het bureau Nieuwe Haven.

error: Kopiëren mag niet!