Prijzen oliemaatschappijen niet consistent

Een liter unleaded kost momenteel SRD 5 bij Suritex en SRD 5, 11 bij SOL. Op de wereldmarkt kost een vat Crude oil  US$ 105, 68 en een vat Brent oil wordt verkocht voor US$ 124,99. In mei van het vorig moest aan de pomp een prijs van zeker  tussen de SRD 5, 21 bij Chevron (nu Suritex) en SRD 5, 16 bij SOL worden betaald. Het wordt interessant om te zien wat brandstof  toen internationaal kostte.
Een vat Crude oil kostte toen US$ 113,39 en voor Brent oil moest US$ 125,89 worden neergeteld. Als deze cijfers naast  elkaar worden gezet, dan blijkt dat er iets merkwaardigs aan de hand is. Crude oil was in mei 2011 US$ 7,71 duurder.  Voor Brent Oil was dat US$ 90 cent.
De prijzen nu liggen  dus internationaal iets lager. Maar in mei 2011 moest men voor iets hogere internationale prijzen meer SRD’s neertellen aan de pomp.  Toen in mei de prijzen aan de pomp hoger waren, zei de vicepresident dat de regering er niet aan denkt om de government take te verlagen. Nu, met iets lagere prijzen bekijkt de overheid wel hoe zij de gemeenschap tegemoet zal komen. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek laat zien dat in mei 2011 de prijzen een stijgende lijn vertoonden. De olieprijs is daarna gedaald, maar het ABS heeft steeds stijgende prijzen geconstateerd.

error: Kopiëren mag niet!