Politie nalatig in strafzaak tegen 25-jarige agent

De 25-jarige politieman Bharat M. moest zich gisteren verantwoorden voor feitelijke aanranding, poging tot doodslag en poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan een andere. Kantonrechter Robbie Rodrigues hoorde gisteren twee getuigen in deze zaak. Een van de getuigen, Pika, beweerde dat hij met het slachtoffer, de 27-jarige bardame stond te praten. De verdachte was met een groep jongenmannen in de bar. Op een bepaald moment begaf de politieman zich naar buiten. Toen hij terugliep, raakte hij de bardame in haar kruis aan. De dame reageerde boos. De verdachte reageerde hierop beledigend en bracht haar een klap toe in het gezicht. Als reactie hierop gooide de dame een glas bier in het gelaat van de verdachte. De politieman haalde toen zijn dienstwapen tevoorschijn en loste een schot in de richting van de bardame. De dame werd niet geraakt en kon wegrennen. Pika die dit alles zag gebeuren, werd bang en reed weg.
Ook een kassierster werd gehoord. Zij verklaarde na het schot gehoord te hebben, naar buiten te zijn gelopen om poolshoogte te nemen. Buiten zag zij de bardame. Het slachtoffer vertelde de kassierster dat de politieman op haar had geschoten. Hierna werd de politie ingeschakeld. De verdachte was ondertussen met zijn vrienden weggereden. De politie die op de plaats van delict arriveerde, zei aan de bardame om met de patroonhuls aangifte te doen. Het slachtoffer ging op zoek naar de huls en vond dit aan de overkant van de straat. De kassierster was tijdens de zoekactie ook erbij. Dit alles heeft zich afgespeeld op 25 november 2011. De verdachte werd echter pas in januari aangehouden.
Advocaat Irvin Kanhai verzocht de rechter om de voorlopige hechtenis van de verdachte op te schorten. Dit, vanwege het feit dat de scheikundige geconstateerd heeft dat de huls welke is aangetroffen twee weken ouder is. Ook de verklaring van het slachtoffer komt niet overeen met de verklaring van de getuigen.
Officier van Justitie Claudia Bruinig gaf te kennen dat er nog ernstige bezwaren tegen de verdachte overeind staan. Zij verzocht de rechter om niet mee te gaan met het verzoek van de raadsman.
De magistraat wilde weten waarom de politie pas na drie weken de patroonhuls gebracht heeft naar de scheikundige. Op de volgende zitting zullen nog een aantal getuigen worden gehoord. Bharat blijft gedurende het proces aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!