Moordverdachte Vigelandzoon in vrijheid gesteld

Vivian L. wordt ervan verdacht op 20 november 2011 George Vigelandzoon van het leven te hebben beroofd. Op verzoek van advocaat Oscar Koulen werd gisteren de verdachte in vrijheid gesteld. De verdachte heeft advocaten Oscar Koulen en Shantie Mangre in de arm genomen. Tijdens het verhoor van de verdachte gaf hij andere verklaringen dan voorheen. De rechter achtte het daarom nodig om de verdachte eerst een psychologische test te doen ondergaan om daarna over te gaan tot verdachtenverhoor. De magistraat hoorde gisteren drie getuigen in deze zaak. Advocaat Koulen gaf de rechter te kennen dat de verdachte geen weerstand kan bieden aan de kwade stemmen die hij vaak hoort. In zijn pleidooi zal hij uitgebreid hierop ingaan. Hij vindt dat de verdachte ontslagen moet worden van alle rechtsvervolging. De raadsman was hierbij de mening toegedaan dat er sprake is geweest van een noodweersituatie. De rechter gaf aan dat dit een van de ernstige feiten is en dat men niet lichtvaardig hiermee moet omgaan. De getuigen hebben aangegeven dat de verdachte een persoon is die niemand bewust kwaad doet. De rechter stelde de verdachte in vrijheid met de bepaling dat hij op elke zitting aanwezig dient te zijn. Dit wil echter niet zeggen dat de zaak afgelopen is. Het proces is nog gaande.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!