OvJ persisteert bij 20 jaar in moordzaak Leonsberg

De officier van justitie, Cynthia Klein, voerde in haar tweede beurt aan dat er in de moordzaak Leonsberg geen sprake was van psychische overmacht bij de verdachte Rachella A. Zij heeft samen met haar vriend Jean-Gray G. een plan beraamd om Surinderkoemar Rambaran van het leven te beroven. Op 5 december 2010 werd het levenloze lichaam van het slachtoffer te Leonsberg aangetroffen. De vervolgingsambtenaar gaf aan dat de verdachte Jean-Gray uit de website informatie had gehaald hoe te moorden zonder sporen achter te laten. “Elk van de daders heeft een bijdrage geleverd aan het delict”, merkte Klein op. De eerste steek werd door Rachella toegebracht in de halsstreek van het slachtoffer. Hierna heeft Jean-Gray de overige,  meer dan 50,  messteken toegebracht aan het slachtoffer.
Volgens Irvin Kanhai heeft zijn cliënt Jean-Gray op een lijk de steken gebracht. Uit het pathologisch rapport blijkt dat de eerste steek de fatale steek zou zijn geweest. Na deze steek zou het slachtoffer niet meer dan 2 minuten hebben geleefd. Advocaat Kanhai en Lesley Rogders bleven erbij dat er vooraf geen afspraken waren gemaakt om het slachtoffer te vermoorden. Ook de raadslieden Oscar Koulen en Raoel Lobo hebben betoogd voor Rachella dat zij in een psychische overmachtssituatie verkeerde. De raadslieden van Rachella hebben de rechter verzocht om hun cliënt te ontslaan van alle rechtsvervolging en haar vrij te spreken.
De openbare aanklager persisteerde bij haar eerder naar voren gebrachte strafeis, 20 jaar, tegen elk der verdachten. Kanhai gaf aan dat de medeverdachte niet als getuige is gehoord. Hij kon niet geloven dat zij niet als getuige is gehoord. Op 29 maart komt de rechter met een uitspraak in deze zaak. Rachella en Jean-Gray blijven in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!