Florida Kickboksbond verbiedt continous fighting

Remie ‘The one armed warrior’ Burke heeft op zaterdag 3 maart 2012 meegedaan aan martial arts wedstrijden georganiseerd door de organisatie The Four Seasons. Deze grote organisatie organiseert 4 wedstrijden per jaar toegankelijk voor alle vechters. Burke kon niet aan zijn favoriet onderdeel, Continuous sparring Heavy weight deelnemen, omdat de Florida Kickboksbond roet in het eten heeft gegooid. Het continuous sparring is eigenlijk kickboksen in een karatepak. De Florida Kickboksbond vindt dat ze na jaren van stilzwijgen wil ingrijpen, omdat er te veel kickboksers participeren. De wedstrijdleiding moest extra 1000 US per
categorie kickbokswedstrijd aan de Florida Kickboksbond betalen.
De organisatie was te verrast om te reageren en heeft dus dit onderdeel geschrapt voor deze wedstrijden. The 4 seasons heeft wel beloofd dat bij de volgende wedstrijden in april dit onderdeel weer gevochten zal worden.
Burke heeft wel meegedaan aan zijn 2e onderdeel het Points parring. Hierbij moet je razendsnel een punt scoren op je tegenstander. Het scoren gebeurt door de tegenstander te raken met een arm- of been- techniek. Dit onderdeel is zeer geliefd. Burke eindigde bij de  Masters boven de 30 jaar op een 3e plaats. Hij is bijna gediskwalificeerd in de halve finale, omdat hij zijn tegenstander te hard trapte. Bij twee trappen acteerde zijn tegenstander in zijn kruis getrapt te zijn. Burke kreeg punten in mindering en kon niet verder voor de finale. Hij heeft bij deze wedstrijden een belangrijk meetmoment bij het onderdeel Continuous sparring verloren. Hij wil in juli dit jaar weer een gooi doen naar het wereldkampioenschap in Orlando, Florida. Als Burke binnen de top 3 eindigt, is hij de oudste deelnemer die tot nu toe aan dit onderdeel meedoet. Hij heeft al een record van enige persoon met een beperking, die op dit hoog niveau 2 keer wereldkampioen is geworden.
De 10e danner Herbie Thompson van de organisatie Nisei Goju Ryu, waaraan Burke ook is aangesloten, heeft weer aangegeven om in samenwerking met enkele scholen in Florida Suriname te willen bezoeken voor wedstrijden. Burke heeft oor hiervoor en gaat na hoe hij in Suriname zo een spektakel kan organiseren. Het moet een gala worden waarin karateka’s, taekwondoka’s, thaiboksers, boksers en MMA fighters mekaar gaan bekampen. De geplande maand wordt oktober 2012.
POINT SPARRING:
1. James Sisco (USA)
2. Tony            (USA)
3. Remie Burke (Suriname)

error: Kopiëren mag niet!