Vrouwelijke oplichterstrio aangehouden

Na goed speurwerk is het de recherche van Geyersvlijt gelukt de drie vrouwen die een winkelierster te Klaaskreek hebben opgelicht, aan te houden en in verzekering te stellen. Het drietal stapte op zaterdag 3 maart een winkel te Klaaskreek binnen en hield de winkelierster voor dat zij ambtenaren van de Vreemdelingendienst waren. De dames vroegen naar haar paspoort. Na ‘inspectie’ bleek dat dit volgens de oplichters vervallen was. De winkelierster moest terstond USD 500 betalen, anders zou haar winkel gesloten worden. De winkelierster betaalde de oplichters toen SRD 1.650 als tegenwaarde van de USD 500. Bij nader onderzoek kwam de winkelierster erachter dat haar paspoort niet vervallen was. Zij heeft toen aangifte tegen de 3 vrouwen gedaan. Inmiddels heeft dit trio aangegeven dat zij ook in Paramaribo slachtoffers hebben gemaakt onder andere Chinese winkeliers. Slachtoffers worden opgeroepen om alsnog bij de recherche van Geyersvlijt aangifte te doen.

error: Kopiëren mag niet!