Verkeerslicht hoek Zwartenhovenbrugstraat en Keizerstraat uitgevallen

Het verkeerslicht aan de Zwartenhovenbrugstraat en de Keizerstraat is uitgevallen vanwege een ondergrondse elektrische kortsluiting. Het ministerie van OW is bezig met een noodoplossing om het verkeerslicht wederom in werking te krijgen. De noodoplossing is een bijzondere situatie daar het verkeerslicht tijdelijk vier kleuraanduidingen geeft te weten tweemaal rood, oranje en groen. Een verkeersregelinstallatie dient een roodlicht beveiliging te hebben. Dit betekent dat indien het rode licht uitvalt er maatregelen getroffen dienen te worden dat er geen calamiteiten ontstaan op het betreffende kruispunt.
In de noodsituatie is er gewerkt met het principe van de verkeerslichten uit India. Deze  verkeerslicht opstelling heeft in de praktijk twee sets verkeerslichten. Een hangt over de weg en een set aan een rechte paal. Gezien de urgentie is er geen volledige opstelling geplaatst, maar als tijdelijke oplossing is ervoor gekozen om vier lichten te plaatsen. Het doel hiervan is om in geval er een rood licht komt uit te vallen het andere rode licht dit opvangt.

error: Kopiëren mag niet!