Soldaat veroordeeld wegens verkrachting

De krijgsraad heeft gisteren de soldaat Andy L. veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verkrachting. Andy heeft een meisje beneden de leeftijd van 16 jaar verkracht. Rechter Iwan Rasoelbaks gaf aan dat hij niet twijfelt aan de verklaring van het slachtoffer. Het feit heeft zich op 11 maart 2010 voorgedaan. Bijkans een jaar later, op 14 juli 2011, heeft het slachtoffer alles uit de doeken gedaan bij de politie. Het meisje  heeft exact aangegeven dat zij met de verdachte naar haar eigen huis was geweest om wat spullen op te halen. Toen heeft de verdachte het feit gepleegd.
De moeder van het slachtoffer was  op dat moment om gezondheidsredenen naar Guyana vertrokken. Zij liet haar twee dochters achter bij haar zus; zij is de vrouw van de verdachte. Op die bewuste dag moest het slachtoffer wat spullen thuis gaan afhalen. De tante was druk bezig met haar schoolwerkzaamheden. Zij vroeg de verdachte, haar man, om het meisje te brengen. Daar heeft Andy het meisje misbruikt ondanks zij ongesteld was. Ergens in februari is een andere tante van het slachtoffer uit Amerika naar Suriname gekomen en logeerde bij de verdachte. Toen heeft het slachtoffer die tante verteld dat ‘oom Andy’ haar molesteert. De tante adviseerde het meisje om niet in de buurt van de verdachte te zijn en zo is het gebleven. Toen de tante in Amerika arriveerde, vertelde zij aan haar moeder wat haar nichtje had verteld. De oma van het meisje belde met de tante, (haar dochter waar het meisje verbleef) over het geval. De echtgenote vroeg Andy of zij het meisje had gevraagd om haar naakt te zien. Toen antwoordde de verdachte dat hij haar tijdens het baden naakt had gezien. Zij heeft dus geen antwoord gekregen op haar vraag. Er werd aangifte gedaan bij de politie. Uit het geneeskundig rapport blijkt dat het meisje ontmaagd is. Een geval van 11 maart 2010 vertelt het slachtoffer zeer gedetailleerd op  14 juli 2011.
In deze zaak had de auditeur-militair anderhalf jaar geëist tegen de verdachte. De magistraat legde een straf op rekeninghoudend met de persoon van de verdachte. Andy L. is nooit eerder in aanraking gekomen met de justitie. De krijgsraad legde een celstraf op van een jaar met aftrek. Andy L. blijft in het gevang.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!