CFU-clubkampioenschappen volgende maand

De Caribbean Football Union (CFU) organiseert in de maand april de eerste wedstrijden van de CFU-clubkampioenschappen. Dit toernooi is te vergelijken met de bekende Champions League, maar dan voor clubs uit het Caribisch gebied. In Suriname staat dit toernooi bekend als het Concacaf-toernooi, daar de kampioen en semi-kampioen van dit toernooi later Concacaf-voetbal spelen.
In de eerste ronde worden er in 5 groepen gespeeld. Uit elke poule gaan de nummers 1 over naar de volgende ronde. Ook de beste nummer 2 plaatst zich voor de tweede ronde. Suriname wordt vertegenwoordigd door landskampioen Inter Moengo Tapoe, semi-kampioen WBC doet niet mee. Er wordt zoveel mogelijk met clubs uit bepaalde regio’s gespeeld in een groep. Zo speelt Inter Moengo Tapoe in Guyana tegen Milerock en Alpha United, beide clubs van Guyana.

error: Kopiëren mag niet!