Be Innovative laat kinderen met een beperking sporten

De Stichting Be Innovative van Ilonka Elmont is bezig met een project, waarbij kinderen met een beperking de gelegenheid geboden wordt om te kunnen sporten. Op vrijdag zal dit project groots gepromoot worden met een sportdag in het Franklin Essedstadion. Vorig jaar juni was er al een soortgelijk toernooi georganiseerd door de twee stagiaires die namens Be Innovative toen in Suriname vertoefden.
Als onderdeel van de Be Innovative Foundation is Be Innovative Special Edition in het leven geroepen, met het primaire doel de bewegingsstimulans voor kinderen met een lichamelijke en of geestelijke beperking te vergroten door deze kennis te laten opdoen met sport-, spel- en bewegingsactiviteiten. Om een breder draagvlak te creëren is de Be Innovative Special Edition een samenwerking met Sports Unlimited Suriname aangegaan. Door een Special Sports Event, een sportdag, te organiseren krijgen de kinderen met een beperking niet alleen de kans om kennis te maken met verschillende soorten sporten en spelletjes maar zij krijgen ook de kans te ervaren welke sporten en spelletjes zij het leukst vinden om aan mee te doen. Ieder lichamelijk gehandicapt kind en jongere in de leeftijdscategorie 6 t/m 20 kan meedoen aan de sportdag. De sportdag wordt kosteloos aangeboden. Er worden zo’n 200 kinderen verwacht.
Om dit een structureel karakter te geven zullen Be Innovative Special Edition en Sports Unlimited Suriname voor deze doelgroep 4 sportdagen per jaar, de zogeheten Special Sports Events organiseren. Na dit eerste evenement in maart, volgen er nog activiteiten in juni, augustus en december.

error: Kopiëren mag niet!