Pusaka succesvol met kleine delegatie in België

Afgelopen weekeinde werden in Namen (Namur) België taekwondowedstrijden gehouden, de Open Namen. De wedstrijden waren zowel in stijlvormen als in sparren. Met 128 deelnemers uit verschillende landen, waaronder Nederland en Frankrijk, was de opkomst niet meer dan normaal. Uit Nederland was onder andere taekwondovereniging Pusaka uit Den Haag present. Voor de tweede keer overigens op dit toernooi, dat al enige jaren georganiseerd wordt door de Wallonische Taekwondobond (Franssprekende gedeelte van België). Met zeven deelnemers was Pusaka onder leiding van Amar Dihal een ‘kleine’ club, waarvan de helft voor het eerst aan een internationale wedstrijd meedeed.
Dihal legt eerder de nadruk op de kwaliteit en gemotiveerdheid van de spelers en niet op een groot aantal deelnemers van de club voor een wedstrijd. Dit is vaak een succesformule gebleken in het verleden. Ook nu behaalden alle deelnemers een podiumplaats. Sommigen wisten zelfs 2 of 3 prijzen binnen te halen. Uiteindelijk eindigde Pusaka als club in het algemeen klassement op de 4e plaats.
In de individuele klasse eindigde de 43-jarige Halima Niamt op de 1ste plaats. Sadjen Dihal (20 jaar) werd semi-kampioen in zijn klasse. De 14-jarige Prashant Thakoerie behaalde een 3e plaats, Vishal Ramadhin 11 jaar, 1e plaats; Arun Bhondoe (10 jaar) 2e plaats; Kishan Ramdien (9 jaar) 2e plaats; Archana Banwari (11 jaar) 3e plaats. In de teamklasse eindigde het paar Vishal – Archana op de 1ste plaats, zo ook het synchroonteam met Vishal, Aruna en Kishan die kampioen werden.