Getuigen gehoord in moordzaak Leming

In de zaak waarbij Jonathan Leming op 15 september 2011 is doodgestoken, werden gisteren vier getuigen gehoord. Het geval deed zich voor aan de Tawajari Polderweg te Jarikaba. Een van de getuigen, Boy, is ook slachtoffer geweest in deze zaak. Hij verklaarde dat dit alles is begonnen om hasjiesj. Voor dit incident werd Boy gekapt door een van de verdachten. Op 15 september zag Boy de twee verdachten in gezelschap van andere mannen (ooms van Jurney E.) voor een winkel. Boy stond met het latere slachtoffer voor zijn inrit te praten. Op een bepaald moment kwamen de twee verdachten, Jurney E. en Andy B., naar hun toe. “Seki now no”, kreeg Boy te horen. Hij wist toen al dat de jongens iets zouden doen. Boy rende toen weg. De twee verdachten renden hem achterna. Jurney bracht Boy een steekverwonding toe. Hierna raakte Andy B. in een worsteling met het latere slachtoffer. Tijdens de worsteling kwamen Andy B. en Jonathan in een goot terecht. Boy beweert dat Andy B. de steek aan Jonathan heeft toegebracht. Ook heeft Boy gezien dat een oom van Jurney het latere slachtoffer met de platte kant van een houwer slagen op zijn nek toebracht. Jonathan kwam te vallen. Omstanders konden het latere slachtoffer uit de goot halen. Als gevolg van de opgelopen letsels kwam Jonathan Leming te overlijden. De andere drie getuigen verklaren dat zij niet gezien hebben wie de steken heeft toegebracht. Wel hebben zij Andy zien wegrennen met een lang voorwerp,  vermoedelijk een schroevendraaier. Rechter Daniële Karamatali stelde deze zaak uit naar 23 april. Op die dag zullen de verdachten worden gehoord. Jurney en Andy blijven aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!