Rovers Zoelen binnen enkele uren aangehouden

De politie heeft met haar speciale eenheden 4 rovers binnen enkele uren aangehouden. De criminelen, allen van Guyanese afkomst, hadden zaterdagavond Zoelen Center beroofd. Twee van ze gingen gewapend met een jachtgeweer met afgezaagde loop en een mes de winkel binnen. De twee anderen waren buiten in een voertuig. De winkelier werd onder schot gehouden en beroofd van een onbekend geldsbedrag. Dit gebeurde om half 10 ’s avonds.
 De rovers vluchtten weg in een Toyota Exiv met kentekennummer 86-12 MP. Dit bleek later een vals nummer te zijn. Uit de auto losten ze nog enkele schoten om hun vlucht makkelijk te maken. Een van de rovers bleef achter in een bosschage te Bakasroisie, waar hij zich schuilhield. Het geval werd intussen doorgespeeld aan politiepost Nieuw Amsterdam. Rond 01.30 uur hielden agenten van dit station het bedoeld voertuig staande, waarbij twee van de verdachten zijn aangehouden.
Het gaat om de verdachten Fitz-Gerald Griffith (18 jaar) zonder vaste verblijfplaats en Owen Smith (47 jaar) met als verblijfplaats Liliendaal. Na enkele uren werden er nog twee verdachten aangehouden. Het gaat bij deze om de 24-jarige Tyndall Gautam woonachtig te Zoelen en de 22-jarige Kris Nagessar, met als verblijfplaats eveneens Zoelen. Bij de laatste twee vond de politie een jachtgeweer met afgezaagde loop en kolf van kaliber 12 en ook nog  8 stuks scherpe patronen. De buit is echter nog niet terecht.

error: Kopiëren mag niet!