KTPI-verliest draagvlak binnen Megacombinatie

Jeffrey Soemoredjo, voorzitter van het KTPI -afdelingsbestuur Nickerie, bevestigt de stap van assembleelid Refano Wongsoredjo om een eenmansfractie te vormen. Wongsoredjo heeft dit gistermorgen persoonlijk meegedeeld aan Soemoredjo en de overige leden van het KTPI afdelingsbestuur Nickerie.  Wongsoredjo werd in mei 2010 in het rijstdistrict gekozen tot DNA-lid van de KTPI/Megacombinatie. Volgens collega -parlementariër Oesman Wongsabesari werd de druk op Wongsoredjo rond de  vele grondproblemen in het rijstdistrict hem teveel. Wongsoredjo heeft deze kwesties vaker tevergeefs aangekaart bij RGB-minister  Simon Martosatiman en partijvoorzitter Willy Soemita. Geen van de twee had een luisterend oor. Ze waren niet bereid om een oplossing te brengen in de grondproblemen van de Nickeriaanse burgers. Wongsoredjo zou deze zaak vorige week nog voor het laatst hebben besproken met Soemita en Martosatiman, echter zonder enig resultaat.
Wongsoredjo zag zich genoodzaakt de stap te nemen, omdat hij zich niet meer verantwoordelijk voelde voor het beleid dat de bewindsman van RGB voert. Wangsabesari  nam al eind januari het besluit een eenmansfractie te  vormen, ook vanwege de capriolen op RGB en de opstelling van Soemita in deze. Het KTPI-hoofdbestuur royeerde hem kort daarna. Volgens Wangsabesari  is de RGB-minister met al zijn kennis niet in staat zelfstandig  beleid te voeren. Hij wordt voorgedicteerd door Soemita, die beleidsadviseur is op het ministerie. Het is de partijvoorzitter die bepaalt wat er gebeurt op RGB. Wangsabesari vindt dat Wongsoredjo een moedige stap genomen heeft. ‘Moedig, omdat deze jonge parlementariër voor het algemeen belang heeft gekozen en waarschijnlijk ook geroyeerd zal worden.’ Wangsabesari zegt dat met deze nieuwe ontwikkeling binnen de KTPI, de druk op de partij om de RGB-minister te vervangen groter is geworden. De KTPI is niet alleen al haar zetels kwijt, maar ook haar draagvlak om te onderhandelen binnen de coalitie.

error: Kopiëren mag niet!