Verrassende uitslag NDP-hoofdbestuursverkiezing Wanica

De verkiezing van vertegenwoordigers voor Wanica in het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) zijn rond. Vrijdagavond togen bestuursleden van alle 7 subafdelingen van de afdeling Wanica naar het partijcentrum Ocer om hun stem uit te brengen op 3 van de 6 kandidaten voor het hoofdbestuur. Alhoewel er niet wordt bevestigd noch ontkend dat er stemadvies was gegeven om te stemmen op de kandidaten Oedai Jarbandhan, Rinaldo Huur en Orpheo Lamain, heeft geen van deze kandidaten de eindstreep gehaald. Tijdens de telling van de uitgebrachte stemmen domineerden Jarbandhan en Kali, maar later nam de uitslag een heel andere wending.
Van de 106 personen die mochten stemmen, hebben 97 personen hun stem uitgebracht. Rabinderpersad Kali stak met 81 stemmen met kop en schouders boven alle anderen, gevolgd door Clifton Hardenberg (66 stemmen) en Sandjaykoemar Sardjoe (49 stemmen). Orpheo Lamain moest genoegen nemen met 39 stemmen, terwijl Oedai Jarbandhan bleef steken op 35 stemmen. Rinaldo Huur die zich herkiesbaar had gesteld, kreeg er slechts 8. Met deze uitslag zijn Kali, Hardenberg en Sardjoe hoofdbestuursleden. Binnenkort zal de algemene ledenvergadering bepalen wie welke functie mag bekleden binnen het hoofdbestuur. Desiré Bouterse is de grootste kanshebber voor het voorzitterschap van de paarse partij.
Teleurstelling
De grote teleurgestelde was zondermeer Jarbandhan, die geen zitting kan nemen in het hoofdbestuur. De ex-parlementariër moest voor de zoveelste keer het hoofd buigen voor anderen. Eerder had hij plaats moeten maken voor Djagendre Ramkhelawan op de DNA-kandidatenlijst van Wanica en daarna voor Charles Pahlad en Wedperkash Joeloemsingh. Tijdens de afgelopen landelijke verkiezing van 2010 was Jarbardhan niet gekandideerd. De dagen van Jarbandhan zijn niet geteld, want hij kan zich alsnog profileren om gekandideerd te worden op DNA-niveau in 2015. De vertegenwoordigers van Wanica, Charles Phalad, Henk Biekram en Rinaldo Huur, moeten nu plaatsmaken voor het nieuwe trio. De centrale verkiezingscommissie (cvc) was onder leiding van Radj Jadnanansingh. De verkiezing verliep ordelijk en vlot. De cvc verklaarde gelijk na de uitslag de verkiezing bindend en las het procesverbaal van de uitslag voor.
 Voornemens Kali
Kali zei tegenover de achterban dat hij voornemens is om Wanica tot ontwikkeling te brengen. Hij ziet binnenkort een tweede ziekenhuis verrijzen in het district Wanica conform de belofte tijdens de verkiezingscampagne. Voorts wil hij degenen helpen die langer dan 20 jaren wachten op hun grondpapieren. Kali wil samen met de andere bestuursleden een einde brengen aan de betaling van input-belasting voor de landbouw. Hierdoor zullen de prijzen van groenten betaalbaar worden en kunnen landbouwers gemotiveerd hun werk verrichten. De ontwateringswerkzaamheden moeten worden voortgezet in het district Wanica, zegt Kali. Het nieuwbakken bestuurslid wil meer politiesurveillances en politiebureaus hebben in Wanica. De Kwattaweg moet ook een beurt krijgen om de filevorming gedurende spitsuren tegen te gaan. Shaamkoemar Santoe is de voorzitter van de afdeling Wanica.
 N. Ramjiawan  

error: Kopiëren mag niet!