Vrouwelijke dc’s in charmanter pak

De functie en taken van een districtscommissaris zijn door de jaren heen meegegaan met de gelijkwaardigheidsgedachte.  Jammer genoeg is de uiterlijke entourage horend bij deze functie zoals de kleding, pet en het schoeisel niet meegegaan met deze genderontwikkeling. Het uniformpak is mannelijk gebleven. Het is de hoogste tijd om veranderingen door te voeren, zeker met maar liefst 5 vrouwelijke districtscommissarissen in het dc-korps.
 Districtscommissaris Harriet Ramdien zegt in een reactie dat er al hierover voorstellen zijn gedaan aan districtscommissaris Roline Samsoedin, de deken van het korps dc’s. Het dc-schap was voorheen sec een mannelijke functie. Men heeft zich daarom nooit eerder gebogen over het hebben of ontwerpen van een vrouwelijk tenue.  ‘We dragen dit pak met het mannelijk hoofddeksel, omdat het protocollair zo hoort’, zegt Ramdien.  De voorstellen voor een vrouwelijker  versie van het dc-pak zullen verder worden besproken en voorgelegd aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling. 
 Naast Ramdien (Coronie) en Samsoedin (deken), zitten ook Ingrid Karta (Commewijne), Margaretha Malonthie (Sipaliwini-Zuid) en Loritta Lingaard  (Sipaliwini-West) in het korps dc’s.

error: Kopiëren mag niet!