‘Verkoop brandstof met 30% afgenomen’

De verkoop van brandstof is zeker met 30% gedropt, zegt pomphouder John Mahadewsingh van Shell Servicestation PLO. Hij is ook voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO). De pompprijs heeft na geruime tijd een stijgende trend te hebben vertoond, afgelopen woensdag een recordhoogte bereikt van SRD 5,17. Gisteren werd er voor een liter unleaded SRD 5.11 betaald bij SOL, terwijl een liter diesel SRD 5,03 kostte. Suritex vroeg een prijs van  SRD 4, 94 voor een liter diesel. Voor een liter unleaded is een prijs van SRD 5,00 gecalculeerd.
Inmiddels heeft de PLO een brief gestuurd naar de president, waarin zij vraagt om uitgenodigd te worden voor een gesprek. De PLO gaat voor een gecompenseerd tarief met dieselcompensatie. Een vat ruwe olie kostte donderdag  USD 106,58. De verhoging is te wijten aan de groeiende economische crisis. Daarbij leiden berichten dat er reeds minder olie wordt geëxporteerd vanuit Iran naar het westen, tot een hogere olieprijs. Berichten dat het Chinese ministerie van handel van plan is meer energie en grondstoffen te importeren in 2012 zorgen eveneens voor een stijging in de olieprijs.
De prijs van brandstof bereikte in het afgelopen jaar rond deze tijd ook een piek. De prijs van diesel werd minimaal met SRD 0,25 en unleaded en super unleaded met SRD 0,30 cent aangepast. De prijs van olie op de wereldmarkt schommelde toen rond de USD 155 per vat. De verhoogde prijs van brandstof ging in op 11 maart 2011. Een liter diesel kostte meer dan SRD 4,75. Unleaded en super unleaded kostten respectievelijk SRD 4,75 om SRD 4,80 per liter.

error: Kopiëren mag niet!