‘We tang ondersteun Dian nanga Wallie’

‘Den mag royeer deng, omdat a partij na fu Alendy nanga Asabina. Maar unu sang stem pot’ Dian nanga Wallie,  un pot’ deng fu du landsbelang. En we ondersteun deng fefi jari  fu du landsbelang.’ Aan het woord is Eddie Geddeman, kernvoorzitter uit Kadjoe, Brownsweg. Hij is één van de drie kernvoorzitters uit het binnenland die Dagblad Suriname belde. In afzonderlijke gesprekken zeggen Geddeman, Michaell “Eltus” Sampie en Dirk Wachter dat zij vierkant achter Diana Pokie en Waldie Ajaiso staan. Nog mooier wordt het wanneer volgens hun blijkt dat het hoofdbestuur een groot deel van de kernen uit het Boven- Suriname-gebied en Brokopondo niet heeft uitgenodigd.
Sampie, kernvoorzitter uit het Boven- Suriname-gebied, weet dat van alle kernen van Guyaba tot en met Duwatra, geen één een uitnodiging van de BEP heeft gehad. ‘Misschien de mensen van Botopasi, maar met de rest van de mensen heeft de partij geen contact gehad.’
Ook Wachter, kernvoorzitter Klaaskreek, zegt hetzelfde. Hij luisterde op een dag naar het nieuws. Pas toen hoorde hij iets over een alv en een royement van ‘Diana’ (op zijn Engels uitgesproken) en Wallie. ‘Mi yere dat den man hor’ alv. Mi lek’ kernvoorzitter fu Klaaskreek no yere neks.’ Hij voelt zich overgeslagen door het hoofdbestuur.
Hetzelfde verhaal bij Geddeman. Uit onderzoek is hij erachter gekomen dat er uit Brownsweg individuele leden op eigen gezag naar de stad zijn afgereisd om Brownsweg te vertegenwoordigen. Er wordt nu gefluisterd dat tenminste één lid een kettingzaag en buitenboordmotor heeft geëist.
Het komt volgens de kernvoorzitters erop neer dat het hoofdbestuur van de BEP op het punt staat om twee parlementariërs te royeren zonder hun om advies te hebben gevraagd. Het gaat uiteindelijk om leden aan wie zij mandaat hebben gegeven om hun in het parlement te vertegenwoordigen. ‘Wij hebben die mensen daar gezet’, zegt Sampie. ‘We staan nog steeds achter ‘Dian en Wallie’, verzekert Wachter.

error: Kopiëren mag niet!