Verdachten moord Abdoel op vrije voeten

H.R. en H.M., die in eerste instantie verdacht werden van de moord op de bekende zanger Remy Abdoel, zijn gisteren op vrije voeten gesteld. Volgens advocaat Oscar Koulen is het insluitbeleid in dit land op de helling. “Men sluit eerst op en dan gaat men onderzoeken.” Koulen keurt dit ten stelligste af. Volgens hem is deze zaak hiervan een schoon voorbeeld. Kort voordat de zaak moest worden ingediend bij de rechter-commissaris, heeft het Openbaar Ministerie (OM) de mannen op vrije voeten gesteld. Afgelopen woensdag dienden de raadslieden van de verdachten, Oscar Koulen en Robby Dens, een verzoek in  op grond van artikel 54a Wetboek van Strafvordering. Volgens raadsman Koulen hebben zij het OM erop gewezen dat er geen enkele link kan worden gelegd met de handeling van zijn cliënt en de moord. De verdachten werden op die bewuste dag toevalligerwijs in de naaste omgeving gezien.
Inmiddels is het stoffelijk overschot van Abdoel afgestaan aan de nabestaanden. Hij wordt vandaag begraven op de Surinaamse Islamitische Organisatie (SIO)-begraafplaats aan de Doekhiweg.
De 28-jarige zanger werd op 28 februari omstreeks 08.00 uur in een zandweg achter de begraafplaats te Rene’s Hof aan de Waakhuyzenlaan dood aangetroffen. Het ontzielde lichaam van Abdoel vertoonde tekenen van misdrijf. De daders lopen nog vrij rond.

error: Kopiëren mag niet!