Hans Lim A Po Instituut en Arthur Lok Jack Graduate School slaan handen ineen

‘Vandaag is een mijlpaal voor het FHR Lim A Po Instituut.’ Hans Lim A Po zag er gelukkig uit tijdens de persconferentie gisteren om de samenwerkingsovereenkomst met de Arthur Lok Jack Graduate School of Business wereldkundig te maken. Deze samenwerking betekent volgens Lim A Po een significante versterking voor zijn instituut. Vooral op het gebied van kennis en kennisvergaring.
Het nieuws is misschien al oud. In een hand-out staat dat deze overeenkomst al op 19 januari dit jaar op de campus van de Arthur Lok Jack door de directeuren van beide scholen werd ondertekend. Voor de Arthur Lok Jack Graduate School tekende professor Miguel Carrillo.
Volgens Lim A Po is deze overeenkomst een logische stap geweest.  Beide instituten streven er immers naar om de onderwijsstandaarden in de Caricom op een hoger pitje te brengen. Volgens Carrillo zijn grote spelers in de wereld simpelweg groot geworden, doordat ze groot dachten. Hetzelfde gold voor zijn leerinstelling. Die is van een kleine school uitgegroeid tot een die in verschillende Caribische landen leerinstellingen heeft.
Al in dit jaar wordt het Leadership Development Program op het Lim A Po Instituut geïntroduceerd. Dit zal gebeuren door middel  van een presentatie aan de ‘captains of industry’ van Suriname. Het doel is om hen kennis te laten nemen van het programma zelf en van de successen in management-capaciteitsversterking die in andere landen van het Caribisch gebied zijn bereikt.
Een ander programma is dat van de Small en Medium Enterprise Management en het Executive Education Programma. Deze deeltijdse programma’s gaan eind dit jaar van start en hebben tot doel het verbeteren van de capaciteit van kleine en middelgrote ondernemingen.
Er werd tijdens de vragenronde vrijwel niet veel gezegd over het kostenplaatje. Het komt volgens Lim A Po er wel op neer dat met de samenwerking met Arthur Lok Jack het kostenplaatje omlaag gaat. Het halen van specifieke docenten kan goedkoper. Hij blijft er echter bij dat door de accreditatie en het niveau waarop er les wordt gegeven er rekening mee moet worden gehouden dat het niet om een goedkope studie gaat.

error: Kopiëren mag niet!