Pokie: ‘A SRD 1.250 hat’ den’

Diana Pokie en Waldie Ajaiso zouden met rust worden gelaten.  De BEP zou ze niets doen zolang ze respectievelijk SRD 1250 (10% salaris) in de BEP-kas zouden storten. De politieke organisatie van Caprino Alendy kon maandelijks rekenen op SRD 2.500 van de twee BEP –dissidenten.
Eind september vorig jaar besloten Pokie en Ajaiso om de  contributie van SRD 1.250 stop te zetten. De twee leden kwamen overeen om elke SRD 100 te storten. ‘Dat is nog steeds 20 maal de normale contributie’, zegt Pokie.  Maar dit besluit zette volgens de politica kwaad bloed bij het BEP-bestuur. ‘Ik denk, a SRD 1.250 hat’ den.’
Er zijn volgens Pokie voldoende redenen geweest. Ten eerste maken zij en Ajaiso geen gebruik meer van het wetenschappelijk bureau van de partij. Ze worden immers ook in geen enkele partijaangelegenheid betrokken. Verder lijkt het alsof ze in hun eigen vet gebakken worden wanneer er met hun contributiegeld antipropaganda wordt gemaakt. ‘Meneer Asabina gebruikte het geld van Ajaiso en mij om antipropaganda te maken.’
Op 24 december vorig jaar ontving Pokie een brief waarin stond dat ze haar maandelijkse contributie van 10% moet voldoen. In de eerste week van februari kreeg zij haar tweede aanmaningsbrief. Niet lang daarna besloot de BEP om op 25 februari het agendapunt ‘royement’ tijdens haar algemene ledenvergadering te bespreken.

error: Kopiëren mag niet!