BEP negeerde achterban bij royement Pokie en Ajaiso

De BEP- kernen van Boven-Suriname en Brokopondo zijn straal genegeerd tijdens de laatste massavergadering van de politieke partij BEP. Dat weet Diana Pokie nadat zij bij terugkomst uit het buitenland, de kernvoorzitters belde. De meeste kernbesturen hebben geen convocatie gehad. Haar voorlopig onderzoek wijst uit dat Ronny Asabina met enkele kernbesturen heeft gesproken. Maar naar de buitenwereld toe laat hij overkomen alsof het grootste deel van Brokopondo en Boven- Suriname achter het besluit staan om Pokie en Ajaiso te royeren.
Pokie zegt dat Asabina, en daarmee het hoofdbestuur, in Brokopondo slechts kan rekenen op de kernen uit Marshallkreek 106 en Sarakreek. Daarna hebben ze niets te zoeken. Brownsberg, het grootste woongebied in Brokopondo, spreekt Pokie’s taal om in AC te blijven. In het Boven- Suriname-gebied luistert men naar Ajaiso.
Tijdens de laatste algemene ledenvergadering zijn besluiten genomen door kernen die op geen enkele wijze BEP aan een zetel hebben geholpen.

error: Kopiëren mag niet!