16 verkeersdoden in 2 maanden

Voor dit jaar zijn er al 16 verkeersdoden geregistreerd. Een schrikbarend hoog cijfer, als er vanuit gegaan wordt dat 2012 pas 2 maanden oud is. Naar ratio levert dit een aantal van 8 verkeersdoden op per maand. Volgens de cijfers van de afdeling Verkeersvoorlichting scoort Paramaribo het hoogst wat betreft het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop.  In Paramaribo hebben er 6 dodelijke verkeersongevallen plaatsgevonden. Het rijstdistrict Nickerie telt 3 dodelijke verkeersongevallen, Para 3 en de districten Marowijne en Brokopondo registreerden elk 2 dodelijke aanrijdingen.
Het vorige jaar noteerde de politie een totaal van 86 verkeersdoden. In 2010 was dit aantal 87, wat neerkwam op circa 7 per maand. De afdeling Verkeersvoorlichting heeft voor het vorige jaar 1 geval gerapporteerd waar een dronken autobestuurder een dubbele verkeersaanrijding veroorzaakte. De voorlopige gegevens over dit delict zijn voor dit jaar  nog niet verwerkt.  Wel heeft zich vorige week in Nickerie een dodelijk ongeval plaatsgevonden, waarbij een 52-jarige voetganger werd  aangereden door de autobestuurder, die onder invloed van alcoholhoudende drank was. De voetganger is ten gevolge van de opgelopen verwondingen ter plaatse overleden.

error: Kopiëren mag niet!