83-jarige verkeersovertreder oneens met politie

Een 83-jarige man zei gisteren aan rechter Anand Charan dat hij zeer gepijnigd is over de manier hoe politiemanschappen te werk gaan in het verkeer. De man reed over de Wijdenboschbrug. Er ontstond een kleine filevorming op de brug. Op een bepaald moment reed een politiewagen voorbij. De man werd gewenkt om te stoppen en er werd naar zijn bescheiden gevraagd. De politieman bekeurde de chauffeur wegens het rijden op zodanige wijze dat het verkeer in gevaar wordt gebracht. Volgens de politie had de chauffeur tegen de regels in op de brug ingehaald en had hij geen geldig keuringsbewijs.  Hij werd voor twee feiten geverbaliseerd, namelijk voor het inhalen op de brug en het rijden van een voertuig zonder een geldig keuringsbewijs.
De bejaarde man gaf bij de rechter aan dat de politie hem niet duidelijk heeft aangegeven wat de overtreding inhield. Hij vroeg nog aan de politie wat er op het papiertje stond. De politieman hield hem voor dat indien hij het niet eens is met de bekeuring, hij bij de rechter moest wezen. “Dit heeft mij echt getroffen”, zei de man. Voor de bekeuring moest de bejaarde man een boete van respectievelijk SRD 500, SRD 150 en nog eens SRD 150 voldoen. Hij was het deels niet eens met de politie. De wetsdienaar heeft volgens de man een verkeerde conclusie getrokken, omdat hij niemand had ingehaald.
Officier van justitie Claudia Bruining heeft behoefte om de politiefunctionaris op de volgende zitting te horen. De rechter stelde deze zaak uit naar 23 maart. De man werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!