Orfeo Paulus van Tammenga voor 2 jaar geschorst

Woensdagavond hield het Tuchtcollege van de SVB drie zittingen. Orfeo Paulus van Tammenga, Pawan Ramharakh van Randjiet Boys en Ricardo Loswijk van SNL moesten verschijnen voor het Tuchtcollege onder leiding van voorzitter Karel Zeefuik. Orfeo Paulus kreeg de zwaarste straf. Er werd een straf van 3 jaar geëist, maar uiteindelijk heeft het Tuchtcollege hem voor 2 jaren gestraft. Pawan Ramharakh en Ricardo Loswijk moeten elk 1 wedstrijd zitten.
Aan Orfeo Paulus werd elleboogstoot en wangedrag ten laste gelegd. In een aparte verklaring van de arbiter staat er duidelijk geschreven dat doelman Orfeo Paulus van Tammenga in de 43ste minuut van de wedstrijd een elleboogstoot heeft gegeven aan zijn tegenstander. Nadat hij de rode kaart gekregen had van de arbiter, liep hij naar de kleedkamers. Maar op een ogenblik kwam hij weer op het veld om zijn verhaal te halen. Toen heeft hij de arbiter flink uitgescholden. Hij moest met politiebegeleiding van het veld gehaald worden. Op zijn weg naar de kleedkamer uitte hij zijn frustratie op de hekpoort. Op een kickbox manier trapte hij op die poort.
Orfeo Paulus verklaarde aan het Tuchtcollege dat die tenlastelegging van de elleboog niet juist is en dat heeft mij de aanleiding gegeven voor het wangedrag dat ik heb getoond. ‘ Er kwam een steekpass en ik als doelman rende naar de bal toe om het leder netjes op te nemen. De spits van Nacional is niet eens in botsing gekomen met mijn elleboog. Toen ik wegliep zag ik dat de arbiter een foute beslissing had genomen en ik rende het veld weer op om aan te wijzen dat hij alleen maar domme beslissingen neemt.  Dus met de tenlastelegging van die elleboogstoot ben ik helemaal niet eens, maar met die van het wangedrag kan ik wel meegaan. Verder is er niets gebeurd, zegt Orfeo Paulus aan het Tuchtcollege.
Arbiter Remy Hoepel verklaart dat beide tenlasteleggingen juist zijn. Paulus was al eerder in de wedstrijd getrapt door diezelfde speler. Het was gewoon een vorm van wraakneming. Paulus heeft inderdaad de steek pass onderschept, maar daarna is hij opzettelijk van richting veranderd en heeft hem een elleboog stoot gegeven. Hij wilde hem gewoon een blessure gegeven en daarop loerde hij. Hij heeft mij ook uitscholden. Tijdens de rust is hij gelopen naar de scheidsrechterskamer en heeft van daaruit mij ook uitgescholden en dit deed hij ook na de wedstrijd met de woorden “ you e bron lik wan ma ……………… ”.
Het tuchtcollege legde aan Paulus ook voor dat dit niet zijn eerste keer is, dat hij zulke handelingen heeft gepleegd. Op 15 april 2009 heeft hij wegens wangedrag een straf gehad van 5 wedstrijden. Hij was ook op 17 maart 2010 voor 1 jaar geschorst, omdat hij arbiter Rathipal vies en vuil had uitgescholden. Paulus speelde toen voor Super Red Eagels. Hij heeft zich ook misdragen toen hij naar het buitenland was gegaan voor een interlandwedstrijd. Hij moest de volgende dag teruggestuurd worden naar Suriname.
Gezien zijn wangedrag van 2009 en 2010, eiste het Tuchtcollege een straf van 3 jaar en een geldboete van SRD 100. Met ook de bepaling dat Paulus onder geen enkele functie mag dienen van Tammenga of in een ander verband op de reserve bank onder auspiciën  van SVB. Tenslotte is het Tuchtcollege na beraadslaging tot een straf gekomen van 2 jaar, geen geldboete, met de bepaling dat Paulus onder geen enkele functie mag dienen van Tammenga of in een ander verband op de reservebank onder auspiciën  van de SVB.
Pawan Ramharakh van Randjiet Boys heeft tijdens de wedstrijd tegen The Brothers een speler van The Brothers getrapt. Pawan Ramharakh verklaarde aan het Tuchtcollege dat hij op de grond lag, omdat een speler van The Brothers hem van achteren had getrapt. Ik lag op de grond, toen probeerde een speler mij ruw van de grond te trekken aan mijn hand. En van pijn heb ik een beweging gemaakt met mijn voet, en toevalligerwijs ben ik op de knie terechtgekomen van een speler van The Brothers. En de arbiter toonde mij resoluut de rode kaart. Op de zitting  was de arbiter Kensen of een van zijn kwartet  niet aanwezig, waardoor er geen hoor en wederhoor toepast kon worden. Hierdoor moest het Tuchtcollege Pawan Ramharakh voor 1 wedstrijd schorsen en een geldboete van SRD 30 opleggen.
Ricardo Loswijk van het Nationaal Leger heeft tijdens de wedstrijd tegen A Coconut ook een speler getrapt. Ricardo Loswijk verklaarde aan het Tuchtcollege dat hij alleen op het doel ging. Er was een speler van A Coconut 2 meter verwijderd van hem. Op een gegeven moment wilde ik die bal tappen, maar toen kwam de speler van A Coconut tussen mij en de bal. In de flow van de trap, raakte ik die speler van A Coconut, en daarvoor kreeg ik de rode kaart.
Ook hier was arbiter Kraag of een van zijn kwartet niet aanwezig. Het tuchtcollege kon ook hier geen hoor en wederhoor toepassen. Voorzitter Karel Zeefuik vindt het heel erg dat de arbiter niet is verschenen. Want nu kunnen wij niet de andere kant van het verhaal horen. Het tuchtcollege strafte daardoor Ricardo Loswijk voor 1 wedstrijd en het betalen van een geldboete van SRD 30.

error: Kopiëren mag niet!