Deborah Gallon verbreekt 48- jarig record: Mijn doel is de Olympische Spelen halen

Deborah Gallon van atletiekschool Marwina heeft een oud Surinaams record verbeterd. De 15-jarige heeft een record, dat bijkans 48 jaar lang overeind stond, op 18 februari gebroken. Ze haalde op het onderdeel hoogspringen een hoogte van 1 meter en 54 centimeters. Het oude record stond op naam van Helen Tjen A Kwoei en bedroeg 1 meter en 51 centimeters. Speciaal voor dit feit is Gallon gisteren gehuldigd door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
Gallon spreekt haar dank hierover uit aan de Cubaanse trainer Lazaro Calderon Mundrer. Dit alles kon alleen tot stand komen door het doorzettingsvermogen van Lazaro. Gallon merkt wel op dat atletiekschool Marwina haast niks heeft aan materiaal; nu pas heeft de school een matras gehad. Nu kunnen ze betere prestaties leveren. ‘Ik hoop dat ik 1 meter en 70 centimeter kan halen’, zegt zij. De 15- jarige jongedame benadrukt dat de jongeren van Suriname aan sport moeten doen. ‘Zo blijf je gezond, en kan je met behulp van goede prestaties Suriname op de kaart zetten. Mijn doel is om de Olympische Spelen te halen’.
De Cubaanse trainer Lazaro Calderon Mundrer beaamt dat hij de prestatie verwacht had. ‘Nu gaan we focussen op de Carifta-wedstrijden. We weten dat bij de Carifta Games je sterke tegenstanders gaat ontmoeten. Maar we zijn hoopvol gestemd. Suriname beschikt over heel veel talent. Alleen de juiste begeleiding ontbreekt nog. In de drie jaren die ik hier ben en met ze werk, is de vooruitgang duidelijk merkbaar. We werken aan een project van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken en dat proberen wij nauwgezet te volgen.’ Minister Paul Abena van Sport- en Jeugdzaken is heel blij dat het project vruchten begint af te leveren. ‘Ik hoop alleen nog dat Suriname in het vervolg bij internationale sportevenementen ook de records  breekt en gouden plakken binnenhaalt.  We gaan door met het project en zullen het in alle districten introduceren.’

error: Kopiëren mag niet!