Virtual Educa Caibbean ter promotie en stimulatie educatie

De inauguratie van de Virtual Educa Caribbean 2012 heeft gisteren in TBL Cinemas plaatsgevonden.  De conferentie heeft als doel nieuwe initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van educatie te promoten en te stimuleren. Het bestaat uit workshops, seminars, publieke conferenties en een  beurs. De conferentie is georganiseerd door  Virtual Educa, een dochterorganisatie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Dit is de eerste keer dat het evenement in het Caribisch gebied gehouden wordt. Suriname heeft de eer gehad om als eerste gastland te mogen optreden.
Op de internationale beurs zullen verschillende methoden van modern onderwijs tentoongesteld worden. Hiermee wordt niet alleen bedoeld het onderwijs door middel van techniek, maar ook verschillende vormen van innovatief onderwijs. Zowel lokale als internationale bedrijven zullen zich op dit gebied profileren en hun curriculum en producten tonen. Ook de Anton de Kom Universiteit van Suriname, het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, de DSB Bank, International Correspondence School, Schrijversgroep ’77 en het Kinderboekenfestival doen mee op de beurs. Uit het buitenland is de participatie groot.
In the ‘Classroom of the 21st Century’ – onderdeel van de beurs – worden  leerlingen via moderne techniek verschillende lessen bijgebracht. Behalve de stof, wordt ook het gebruik van computers en calculators aangeleerd. De Classroom is mogelijk gemaakt door Intel, Hewlett Packard, Promethean en Office World.
De Virtual Educa-beurs in de Hermitage Mall is vanaf vandaag dagelijks te bezoeken tot  9 uur ’s avonds. Vandaag en morgen kan men dat doen vanaf 10 uur ‘s morgens tot 9 uur ‘s avonds.  De toegang is gratis.

error: Kopiëren mag niet!