Subhas Mungra niet-residerende ambassadeur Suriname voor Mexico

Ambassadeur Subhaschandra Mungra  heeft op vrijdag 24 februari 2012  zijn geloofsbrieven aangeboden aan de president van Mexico, Felipe Calderón. Per die datum is ambassadeur Mungra de  niet-residerende ambassadeur van Suriname voor Mexico, met als standplaats Washington DC, VS. De aanbieding van de geloofsbrieven vond plaats in Mexico City. Tijdens een kort onderhoud met president Calderón  is het belang van intensivering van de samenwerking tussen de landen van Latijns – Amerika en het Caribisch gebied besproken. Speciale aandacht werd daarbij besteed aan de grensoverschrijdende misdaad, die verwoestende effecten heeft op de sociale en economische ontwikkeling en op economisch gebied.
President Calderón heeft kenbaar gemaakt verheugd uit te kijken naar een ontmoeting met president Bouterse in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Conference of Heads of Goverments van de Caricom. Onze ambassadeur heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van diverse departementen van de Mexicaanse overheid om na te gaan welke potentiële samenwerkingsgebieden geïdentificeerd en geoperationaliseerd kunnen worden tussen Suriname en Mexico in de nabije toekomst, teneinde invulling te geven aan de verdieping van de bilaterale betrekkingen.

error: Kopiëren mag niet!