Advocaat haalt ‘54 a’ aan in verduisteringszaak majoor van politie

Advocaat Stanley Marica heeft op basis van het afwezig zijn van vluchtgevaar (art. 54a Wetboek van Strafvordering), in vrijheidsstelling  bij de rechter-commissaris (rc) gevraagd in de zaak van de aangehouden politiemajoor. Deze was te werk gesteld op het bureau De Nieuwe Grond. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat gelden die de politie voor onderzoek in beslag en in bewaring had genomen op het bureau, voor een deel zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat deze politiefunctionaris het geld heeft verduisterd.
De wetsdienaar werd op 24 februari 2012 bij de rc voorgeleid. De rc heeft de inverzekeringstelling van de politieambtenaar met 30 dagen verlengd. Mogelijk wordt er vandaag een beslissing genomen door de rc. Persofficier van justitie Claudia Bruining bevestigt dit tegenover Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!